Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Το Apple iPad, o πρώτος Tablet υπολογιστής, φέρνει επανάσταση στις νέες τεχνολογίες. Τεχνικά χαρακτηριστικά, φωτογραφίες, βίντεο. Τι είναι το Apple iPad, πόσο κάνει και πότε έρχεται στην Ελλάδα;
Η παρουσίαση του Steve Jobs της Apple συγκέντρωσε τα μάτια του κόσμου. Ο CEO της Apple ανέβηκε στη σκηνή, παρουσίασε κάποια στατιστικά για τα Apple Stores και στη συνέχεια κράτησε στα χέρια του το Apple iPad. Εξωτερικά το iPad φαίνεται σαν ένα μεγάλο και ίσως πιο γρήγορο iPhone. Το iPhone OS σε μεγαλύτερη οθόνη και με δυνατότητα για HD YouTube. Βάρος 700γρ και οθόνη IPS 9.7”.


Read more!

Το Apple iPad φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τόσο τα laptops όσο και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, αναπαραραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, email, μουσική, βίντεο και ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων.
Στην αγορά θα διατεθούν έξι μοντέλα iPad, με τρεις χωρητικότητες (16, 32, 64 GB), με Wi-Fi ή με Wi-Fi και 3G μαζί. Η τιμή του iPad 16GB με Wi-Fi είναι $499, ενώ το ίδιο μοντέλο με Wi-Fi και 3G θα κοστίσει $629. Το μεγάλο μοντέλο με τα 64GB θα κοστίζει $699 (μόνο Wi-Fi) ή $829 (Wi-Fi και 3G). Η διάθεση του Αpple iPad αναμένεται να ξεκινήσει σε 2 μήνες. Σε λειτουργία τέθηκε και η επίσημη ιστοσελίδα του iPad, στη διεύθυνση http://www.apple.com/ipad.
Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Επεξεργαστής: 1GHz Apple A4 chip
Οθόνη: 9,7 ιντσών full capacitive multi-touch
Θα διατεθούν 3 μοντέλα με χωρητικότητα: 16GB, 32GB, 64GB
Υποστήριξη: Wi-Fi 802.11n, Bluetooth, Accelerometer, Πυξίδα, Μικρόφωνο, Μεγάφωνο
Πάχος: 1,25 εκατοστά (0,5 ίντσες) | Βάρος: 700 γρ. (1,5 pounds)
Θα κυκλοφορήσουν και μοντέλα με ενσωματωμένο 3G
Αυτονομία μπαταρίας: 10 ώρες χρήσης, 1 μήνας σε standby mode
Tο iPad υποστηρίζει μια σειρά από εφαρμογές iPad applications, όπως η αναπαραγωγή και διαχείριση ψηφιακών φωτογραφιών, το ημερολόγιο, οι χάρτες της Google και το ηλεκτρονικό κατάστημα iTunes store. Ο κάτοχός του μπορεί να δει επίσης βίντεο από το YouTube, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, ενώ σε πλάγια τοποθέτηση, το πληκτρολόγιο αφής έχει σχεδόν φυσικό μέγεθος. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Steve Jobs, υψηλόβαθμο στέλεχος των New York Times παρουσίασε μία νέα εφαρμογή της εφημερίδας για το iPad. Έρχεται βέβαια και η σειρά του e-book reader iPad app που αναμένεται να πλήξει το Amazon. Το iPad app για ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων ονομάζεται iBooks και το μέρος για να αγοράζει ο χρήστης βιβλία σε ePub format iBook Store. Εκτός όμως από μεγάλο iPhone και e-book reader, το iPad είναι και προσωπικός υπολογιστής. Για αυτό η Apple ρίχνει το iWork στην υπολογιστική δύναμη της A4 CPU.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου